måndag, februari 20, 2006

ICA-Stig & Co


IFK Göteborgs valberedning ledd av Gunnar Larsson har alltså valt att föreslå Stig Lundström som ny ordförande i Sveriges finaste förening. GL kommenterade det hela med att Stig fanns på valberedningens bord i ett tidigt skede men ville i övrigt inte kommentera eventuella namn som kan ha varit uppe till diskussion.

Efter att ha närvarat på dagens presskonferens så är väl intrycket att "det kan nog bli helt OK".
Stig är ett styrelseproffs som har varit medlem i IFK sedan 1988 och har följt lagets matcher intensivt i många år. Stig sitter redan i styrelsen som ledamot.
Han är idag VD för en av landets största ICA -butiker (MAXI i Torslanda) och är också vice ordförande i ICA-handlarnas förbund samt ledamot i Hakon Invest AB. Stig har även haft styrelseuppdrag i AB Lindex, Ellos AB och Stena Line AB.
Stig lämnade inga sensationella kommentarer på presskonferensen, det handlade mest om att han "var stolt" och de vanliga standrardfraserna.
Av naturliga skäl så blev det en hel del frågor kring skatteaffären och Stig förklarade då att man nu jobbar stenhårt för att återvinna förtroendet hos medlemmar och partners eftersom styrelsen inte känner igen sig alls i den bild som har målats upp av IFK den senaste tiden. Man har en väl utarbetad överklagan (gällande Ijehs gåva & Sellas Sign-On ) som skall in i dagarna och man har stora förhoppningar om att få igenom hela eller delar av överklagan. Om överklagan inte går igenom (lång process att vänta) så finns det redan pengar reserverade om ett "worst case scenario" skulle inträffa.
Detta kommer att avhandlas närmare i årets bokslut i samband med årsmötet.
När det gäller den sk Luxemburg-transaktionen så fanns det ingen som helst inblandning eller beslut från styrelsen i denna. SL vill i övrigt inte kommentera den alls i och med den pågående brottsutredningen men konstaterade kort att det är ganska naturligt att MP & Plånbok inte längre verkar inom föreningen.

I övrigt så har valberdeningen föreslagit Seppo Vaihela och Bengt Kjellberg till nya ledamöter i styrelsen.
SV är ordförande i Svenska Bandyförbundet och sitter även i Internationella Bandyförbundets styrelse. Civilt är han projektledare på SEB.
BK har sedan 2001 varit styrelseledamot i IFK Göteborg Promotion AB. Civilt har BK eget konsultföretag inom PR / Information och har tidigare jobbat ca 30 år inom Volvokoncernen, de sista 10 åren i ledande befattningar, nu senast som informationsdirektör vid Volvo Personboilar Norden.

3 Comments:

At 6:21 em, Anonymous Anonym said...

Ha-ha, ser det inte ut som gubben till höger på bilden ger ett fett långfinger i smyg åt publiken?

 
At 7:29 em, Anonymous Anonym said...

Angående Plånbok så är det ju lite intressant varför han var med på IFKs marknadplaneringsgrej eller vad det nu var de hade i Ålborg. Sista natten med gänget?

 
At 7:55 em, Blogger OHJ said...

--- Anonym
Tog inte så många bilder. Fick välja på denna och när ICA-Stig hade en kaffemugg framför hela fejset. :)

--- Maggan på stupstocken
Halse sa ju tidigare att han (Plånbok) med all säkerhet kommer att fortsätta att spöka lite på Kamratgården efter det att han har avgått ur styrelsen.
Om inte annat så borde han ju vara intresserad av att göra lite rätt för sig och bidra med några riskkapital-miljoner framöver...

 

Skicka en kommentar

<< Home